U toku radovi na uklanjanju kolosijeka na željezničkoj stanici u centru grada

26.3.2019. U okviru proširenja Bulevara mira u Brčkom trenutno su u toku radovi na uklanjanju prvog, drugog i četvrtog kolosijeka na ranžirnoj (željezničkoj) stanici „Brčko centar”, nakon čega će s novim izgledom Bulevara ostati jedan funkcionalan kolosijek, po kojem će se odvijati saobraćaj.

Image for news

„Radovi se izvode u funkciji izrade spoja raskrsnice kuglana i ulice Svetog Save u Srpskoj Varoši, a za njima će slijediti izgradnja tog kraka ulice i semaforizacija raskrsnice Kuglana“, istakao je koordinator nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove Dragan Peštić.

Kada su u pitanju ostali radovi na proširenju Bulevara, prema njegovim riječima, za vikend će biti asfaltirani prvi metri asfalta, na trotoaru ili na kolovozu, što će odrediti ispitivanja.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić pozdravio je dinamiku izvođenja radova na proširenju Bulevara i istakao da je ovo odlična najava za početak sezone građevinskih radova u našem gradu.

„Posebno želim da pohvalim rad šefa Odjeljenja za javne poslove Sabrije Jašarevića i njegovih saradnika koji uspješno realizuju značajne kapitalne projekte“, istakao je gradonačelnik Milić.

Prema najavama iz Odjeljenja za javne poslove, uskoro bi trebala da bude u funkciji i zgrada Policije. Naime, sljedeće sedmice će biti uveden u posao izvođač radova za završne radove na ovoj građevini.