Počeli radovi na stadionu malih sportova „Blatuša“

9.3.2021. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je sa šefom Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikt BiH Ratkom Stjepanovićem obišao početak radova na stadionu malih sportova „Blatuša“ u Brčkom.

Image for news

Šef Odjeljenja za javne poslove kazao je da je vrijednost projekta 141.000 KM i da je rok za izvođenje radova 60 dana. 

„Za ovaj projekat sredstva su osigurana u kapitalnom budžetu iz prethodnih godina i predviđeno je i saniranje, odnosno odvod oborinskih voda na ovom sportskom terenu kako bi se oslobodio teren za sportske aktivnosti tokom cijele godine. Na ovaj način to pitanje bi se riješilo gdje bi se izgradio jedan separator koji bi praktično sve te oborinske vode odvele do kanalizacije u ulici Abdulaha Bukvice. Predviđeni rok radova je 60 dana, a ukoliko vremenske prilike dozvole moguće je da se radovi završe i za 45 dana”, kazao je Stjepanović. 

Pored planiranog dreniranja postojećeg terena za male sportove, u planu je i izrada gumirane sportske podloge preko postojećeg asfaltnog terena. 

Uz semafor koji je postavljen u decembru prošle godine, postojeću infrastrukturu i novu podlogu steći će se uslovi za treniranje i igranje zvaničnih prvenstvenih utakmica u rukometu i malom nogometu na stadionu „Blatuša“.